El projecte Camp a Través és un laboratori d’arts visuals i memòries domèstiques que investiga  l’autoedició d’històries properes mitjançant les noves narratives aplicades a la producció, difusió i interacció multimèdia en la xarxa.“Fugí dels feixistes a peu, camp a través, recorrent el trajecte que uneix Anglesola (Lleida) fins a la frontera francesa per ser internada durant uns mesos en el camp de Ribesaltes.” 


L’ obra és un procés iniciat a partir del transvasament de l’episodi de fugida entre l’àvia i jo, la seva neta, a partir d’aquest es crea una ins-tal·lació documental (càpsula de memòria). La càpsula refà l’itinerari d’aquest desplaçament i a mesura que avança pel territori activa processos d’ investigació col·laborativa sobre l’ auto-narració històrica i les noves tecnologies. S’ han realitzat tallers i exposicions al llarg de l’ Eix Tàrrega-Cervera-Vic-Prats de Molló. En els tallers i grups de treball altres persones han realitzat les seves pròpies càpsules de memòria a partir d’ històries domèstiques al voltant del concepte de desplaçament.


El projecte es tanca i s’arriba al punt d’ inici, el camp d’ internament on s’ hi realitza una acció:  encartellem entre les ruïnes del camp els dibuixos de les estructures dels projectes realitzats en els tallers. Mol·lecules de links de memòries col·lectives d’ un hipertext que es vol comú i polític.


Camp a través naveguen les càpsules.Catalunya i França, 2011-2013 

Refugitas fugint de la batalla de l'Ebre, 1939. Fragment.
Refugiats carretera batalla de l'Ebre, 1939. Fragment.

Fragment de fotografia.

Refugiats carretera batalla de l'Ebre. 1939.