arxiu / presentacions / trobades Del 12 de desembre de 2012 al 13 de febrer de 2013

arxiu / presentacions / trobades

Què és

La manera d’explicar històries està canviant. La irrupció de noves eines tecnològiques ha fet que apareguin nous formats i noves narratives medials per a fins documentals com son la interactivitat, el transmedia o el periodisme immersiu, per citar-ne alguns. Volem posar-les en comú amb el tractament de memòries domèstiques, narratives íntimes o familiars. Volem preguntar-nos sobre els perills i les potencialitats polítiques d’aquest tipus de narracions. I ho volem fer per afavorir el sorgiment de pràctiques crítiques i creatives en la no-ficció actual. 

Memorybytes és un procés obert de recerca. No tenim tesis, tenim preguntes.

Memorybytes s’articula entorn de tres eixos principals: la construcció d’un espai expositiu on es podrà visualitzar el procés de recerca; l’organització d’un cicle de presentacions i conferències; la convocatòria de trobades obertes entre creadors.

ESPAI

Del 12 de desembre de 2012 al 8 de febrer de 2013, a la galeria del CFD es podrà visualitzar el procés de recerca en la forma d’un arxiu documental que es construirà a través d’una metodologia participativa. Uns murs vius què aniran canviant a mesura que anem construint coneixement. Un espai on consultar referències, fer visionats a la carta o aportar els propis links en un Co&Co de comissariat.


CICLE DE PRESENTACIONS I CONFERÈNCIES

Els ponents que participen en aquest cicle operen en els àmbits d’interès del projecte ja sigui com a teòrics, artistes, investigadors, activistes o agitadors culturals.
Comptarem amb la presència d’especialistes en les noves formes de documentals i de periodisme com Arnau Gifreu i Eva Dominguez, i amb l’experiència de Barret Films, una de les primeres productores en la península centrades en el documental interactiu. 

Mariona Visa ens farà un recorregut sobre diversos artistes que han utilitzat les imatges familiars pròpies com a eina de recuperació de la memòria. María Ruido, Elena Fraj i María Zafra ens parlaran sobre la memòria individual i col·lectiva i les polítiques d’arxiu.
Josian Llorente i Montse Romani ens parlaran de projectes que utilitzen formes col·laboratives de narració centrant-se en la influència de les noves tecnologies. Es presentarà el projecte “Camp a través”.


TROBADES DE CREADORS

Persones que hàgiu realitzat obres medials a partir de material domèstic amb la voluntat de transcendir la veu íntima cap a una esfera d’ interès comú. Persones que hàgiu desenvolupat eines medials o online que afavoreixin les narratives col·lectives i autònomes. Agitadors, dinamitzadors socials que treballeu amb les narratives com a eines d’empoderament comunitari. Volem conèixer i compartir experiències per a possibles contaminacions. Ho volem fer en un ambient relaxat i potencialment fructífer.Per aquest motiu, a totes vosaltres, us convoquem a dues cites:

– FAMILYREMIX
Dissabte 12 de gener de 2013

Porta alguna gravació de la teva família (deconsturida, irregular, clànica, clàssica o difusa). A la trobada farem remix live de les nostres famílies i presentarem els nostres treballs.

– RECEPTES SECRETES + CONGLOMERATS CREATIUS
Dissabte 26 de gener de 2013

On compartir secrets de la pràctica i buscar aliances.


Comments are closed.

MATERIAL I LINKS: ZOTERO / BOOKCAMPING
STORIFY: LLEGEIX EL QUE S’ HA DIT PER LES XARXES

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

DESCARREGA’T EL PROGRAMA